Pani Ibrahim przyznała, że ​​jest zaskoczona powrotem do Stanów Zjednoczonych, porzekając się brutalnej kultury kuchennej tego kraju na rzecz pracy w Hiszpanii i Tajlandii, które zapewniły jej bardziej zrównoważony styl życia.

„Fine dining w Stanach Zjednoczonych wypaliło moje pokolenie przywódców do tego stopnia, że ​​pytamy: ‘Czy naprawdę chcę to zrobić?’ ” powiedziała. „Ale Canlis to program przede wszystkim dla ludzi. Byłem w okolicy, jeśli chodzi o pracę w ekskluzywnych restauracjach, a to wcale nie jest powszechne ”.

Po dwóch rozmowach kwalifikacyjnych z Zoomem, pani Ibrahim przyleciała z Bangkoku do Seattle – to jej druga wizyta w mieście – w celu przygotowania siedmiodaniowego posiłku, który przypieczętował umowę. Mark Canlis opisał jej kuchnię jako prostą, dyskretną i wyrafinowaną. – Jej jedzenie było zaproszeniem – powiedział. „To nie było wyginanie się ani popisywanie się”.

Szefowie kuchni w Canlis zawsze byli jak honorowi członkowie rodziny, powiedział pan Canlis, a zatrudnienie nowego może być „jak dodanie rodzeństwa”. Umiejętności gotowania to tylko stawka stołowa.

„To, co sprawia, że ​​Aisha jest najlepszym szefem kuchni w tej restauracji, ma związek z troską o ludzi, prowadzeniem ludzi i tworzeniem kultury” – powiedział. „Każdy pragnie zbudować lepszą branżę, ale ona już prowadzi takie życie i inwestuje w ludzi w sposób, który nas inspiruje”.

Zmiana przywództwa nadchodzi po piętach roku, który był najbardziej burzliwym, ale twórczo płodnym, w historii restauracji. Szukając sposobów na utrzymanie pracowników w czasie pandemii, bracia Canlis zajęli się dostarczaniem posiłków w Seattle, serwowaniem hamburgerów i bajgli z parkingu restauracji oraz organizowaniem wirtualnych pokazów bingo.